Winiarnia Warulik to pierwsza w Polsce wytwórnia wina z jagód kamczackich. Proces kupażowania wina jest analizowany na każdym etapie i poddawany kontrolom. Do produkcji wina trafiają tylko dojrzałe jagody o wysokiej zawartości cukru. Tylko wówczas można uzyskać oczekiwany smak i aromat wina. Owoce po kontroli jakości i sortowaniu tylko najlepszych są układane w kadziach, gdzie rozpoczyna się proces fermentacji, a następnie pozyskany tu sok jest poddawany fermentacji właściwej. Po sześciu miesiącach dojrzewania w zbiornikach wino jest rozlewane do butelek i korkowane, aby trafić na Wasze stoły.
Wino półwytrawne jest polecane do wykwintnych dań, chociaż nie zawodzi podniebienia także do innych potraw. Purpurowa głębia koloru nie kłóci się z aromatem, co pozwala odkryć długi, owocowy smak z nutą goryczy, która na końcu daje intensywnie przyjemne doznania
Wino półsłodkie jest niezwykle miłe i aksamitne dla kubków smakowych, przy czym nie gubi swojego charakteru i poleca się je do kolacji przy świecach o każdej porze roku, przy sezonowych potrawach na stole. Rubinowy ciemny kolor razem ze słodkim, pełnym aromatem nie dadzą się zapomnieć.